http://manufakturaciastek.blox.pl
Składniki na około 15 sztuk paluchów:
- 5 łyżek mąki bezglutenowej,
- 3 łyżki bezglutenowej mąki gryczanej,
- 4 łyżki masła,
- 4 łyżki białego sera,
- 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- sezam lub sól do oprószenia paluchów
Przygotowanie paluchów
- W misie robota kuchennego zagnieć ciasto z wszystkich składników. Ciasto może być luźne.
- Blat kuchenny podsyp mąką.
- Urwij kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj go między palcami na blacie podsypanym mąką, tak by wyszłedł z tego wałeczek. Powtarzaj do zakończenia ciasta.
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wysyp sezam lub sól i obtocz w nich paluszki.
- Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
- Smacznego!