http://manufakturaciastek.blox.pl
Składniki na 14 muffinek:
- 120 g masła,
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
- 3 jajka,
- 150-200 g zmielonych migdałów bez skórki,
- 200 g cukru trzcinowego
Składniki na krem oreo:
- 400 g śmietany 36%,
- 400 g serka typu filadelfia (użyłam serka Piątnica),
- cukier puder do smaku (około szklanki),
- ciasteczka oreo zmielone na pył (około 15 sztuk)
Przygotowanie muffinek brownies
- W kąpieli wodnej rozpuść masło z czekoladą i cukrem.
- Do ostudzonej czekolady dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj.
- Przełóż masę do papilotek i piecz około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni.
Przygotowanie kremu
- Serek zmieszaj z cukrem w robocie kuchennym. Dodaj śmietanę i ubijaj aż masa będzie gęsta. Możesz dodać śmietan-fixu dla pewności, ale nie jest to konieczne.
- Na koniec wmieszaj ciasteczka i gotowe. Rękawem cukierniczym wykładaj krem na brownies.
- Smacznego!